Kulturnatten

image

Igår var det så äntligen Kulturnatten igen. Nytt för i år var en mer sammanhållen programtid mellan klockan sex till cirka klockan elva. Även nytt för i år var en gemensam, avslutande samling på Kasernplan med eldshow och hästar som jag tror var en uppskattad inramning av det utbud som kvällen erbjudit Landskronaborna.

image

Själv upplevde jag ett tvärsnitt av vad kvällen hade att erbjuda: den sedvanliga och uppskattade bokrean på Stadsbiblioteket av utgallrade böcker och magasin samt ett välbesökt språkcafe och lika välbesökt samtal mellan Måns Back Nilsson och legendariska Maj Sjöwall; en snabb titt om Landskrona Teater och live-quiz med en teatergrupp som spelade upp filmscener och sedan vidare till Gamla Tågstationen som äntligen fått nytt liv via Jernhusens försorg och Hemslöjden som sedan i våras huserar i huset. För mig som inte varit där sedan nyordningen, så var det speciellt fint var det hur vänt man hanterat och behållit det ursprungliga kulturmiljöarvet i den gamla väntsalen. Utbudet i butiken och fotoutställningen från Indien var mycket, mycket fint.

image

Efter det bar det vidare till Norra Kyrkogränden där Johan Westring öppnat upp sin ateljé tillsammans med andra fotografer.

image

image

Därefter, i snabb ordning, Konsthallen och Landskrona Museum där Trinity spelade i ett fullpackat Nell Walden.

Sedan kom nog kvällens finaste överraskning där Galleri Marielund och Stig-Owe Jemseby öppnade upp både galleri och hem för besökarna. Oerhört mysigt, avslappnat, gemytligt och okonstlat. Mer generösa människor än Stig-Owe och Celeste går ej att finna.

På andra sidan gränden höll Urinvånarna hov på Björnes Magasin, som under Sofia Björne håller på att bli Landskronas ledande hemvist för underground-konst med en opretentiös, folklig touch.

Kvällen avslutades som tidigare nämnt på Kasernplan med en finstämd eldshow.

Stort tack till alla lokala och tillresta konstnärer och föreningar samt Landskrona Stads personal som visade Landskrona från sin starkaste och finaste sida!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s