S borde kolla närminnet

Igårkväll sammanträde fullmäktige i Landskrona. Socialdemokraterna valde då att lägga en kulturpolitisk motion. I sig är detta givetvis glädjande – ju fler partier som i fullmäktige driver kulturfrågor, desto bättre. Döm då av min förvåning när jag noterar att motionen ”Utveckla kulturen och musikscenen” handlar om en fråga som en enig kulturnämnd redan föreslår och behandlat, så sent som på vårt första nämndssammanträde den 11 februari.

På sittande möte föreslog jag själv att i handlingsplanen för 2015, under punkt 11, lägga till en uppmaning om att tillsätta en referensgrupp av sakkunniga för att undersöka förutsättningarna för en ny musikscen i Landskrona. Flera medier har sedan dess skrivit om frågan.

Därför finner jag det ytterst märkligt att socialdemokraterna två veckor senare lägger en motion i fullmäktige som till innehållet yrkar på en sakfråga som de själva redan varit med om att yrka bifall till i nämnden.

Motionen föreslår kommunfullmäktige att besluta:
Att kulturförvaltningen får i uppdrag att utreda lokalbehovet för en egen kultur och musikscen

Vidare vill partiet även att den kommunala musikskolan (jag utgår från att de menar Kulturskolan, men det är högst oklart) ska ges möjlighet att nyttja musikscenen, och att ”i första hand ge de lokala band och artister(na) tillgång till musikscenen”.

Givetvis ska både Kulturskolan och lokala artister ha tillgång till en sådan scen om den blir av – men det är nog att dra lite för mycket i drömspaken om man tror att en sådan scen endast skulle kunna existera utan en marknadsmässig grund som kommer av att även ha den som gästspelsscen, och i en vidare bemärkelse ha den som just kommersiell konsertlokal.

En av signerarna är kulturnämndens vice ordförande Roger Lindskog, som bevisligen var på just det nämnda sammanträdet där han tillsammans med övriga nämnden biföll precis det han nu varit med om att motionera om.

Det kommer att bli ett mycket långt år i kulturnämnden om det i fullmäktige ska motioneras om, och upprepa saker, som vi redan tagit eniga beslut kring.

Socialdemokraterna kallar sig i motionen för Framtidspartet. Må så vara, men det hade kanske inte skadat att även ha koll på närminnet.

Annonser

En reaktion på ”S borde kolla närminnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s